II дом SR в I дом на радикса

II дом SR в I дом на радикса

Победата зависи от човека, от неговото здраве, действия, свободна воля и т.н. В поразена карта това е показател за ограничаване на личната свобода във връзка с неудовлетворително финансово положение или прекалено занимаващи човека парични въпроси.

II във II — Подсилва показателите в радикса и създава благоприятни условия за тяхната реализация; следователно нужно е да се изучат указаните в радикалния хороскоп възможности.

II в III — Изгода, свързана с премествания, пътувания, някакви текстове, с братя, сестри и другите неща, свързани с този дом. Успехът също ще зависи от интелектуалните занятия.

II в IV — Съответства било на изменението на мястото или условието на работа, било на „завършването” на предприета дейност или на „края” на занятие („прекратяване на успеха” при лоши показатели), било на успех, зависещ от родителите или от собственост.

II в V — Добра или лоша позиция за борсови спекулации. Успехът в някаква степен е свързан било с удоволствие, било с изкуство, било с обучение (тъй като V дом е домът на училището и обучението). Понякога тази позиция с добре разположени планети способства финансовия успех, в частност печалбата от лотария, но е необходимо и V дом SR да имат благоприятно разположение. Следва да сме внимателни, правейки изводи, когато V дом на SR или на наталния хороскоп имат неблагоприятно разположение или се управляват от Марс, Сатурн, Уран или Нептун.

II в VI — Често е показател за някакъв неуспех, било то, че човек може да загуби повече, отколкото е спечелил в действителност, било за недостатъчен успех във връзка с неблагоприятни условия. Ако в този дом се съдържат зловещи предзнаменования, следва да се опасяваме от финансов кризис, а също и от ситуации във връзка с лошо управление. При добро разположение тази конфигурация показва успех, свързан с подчинено положение. Може да се каже, че тази позиция е по-изгодна за подчинените, отколкото за хората, имащи независимо положение. Тази позиция често се наблюдава при млади хора, започващи своята трудова дейност, тоест за първи път работещи за възнаграждение.

II в VII — Успехът зависи от връзките или от колективна дейност, а също от договори. При благоприятни предзнаменования тази позиция може да повлече след себе си финансова поддръжка, от която се нуждае човек, При неблагоприятни – може да се опасява от разрив на договори или някакви загуби, чиято причина се явяват други хора. Тази позиция е свързана с успех на съпруга.

II в VIII — неблагоприятните планети при тази позиция са особено опасни, тъй като тяхното влияние нараства във връзка с опозицията на II дом SR и II дом на радикса, това е „смърт на успеха”, тоест загуба на длъжност, безработица или банкрут. При добро разположение този дом – обратно – изглажда недостатъците на II дом от радикалния хороскоп.

II в IХ — Показател за успех, зависещ от закони и правила, от пътешествия. Понякога показва получаването на пари от далече или на проценти от средства, вложени зад граница в някаква дейност.

II в Х — Благотворно се отразява на резултатите на паричните операции на човек.

II в ХI — Свидетелства за това, че успехите изискват поддръжката на приятели и познати или в някаква степен зависят от тях. При добро разположение това е показател, че в течение на годината ще се въплътят в реалността паричните стремежи на човека. Понякога това е указание за молба за заем, с която се обръща към нас приятел, или молба, с която човек се обръща към приятел.

II в XII — Благоприятства само успехи, свързани с уединение и тайни занимания (полицаи, болногледачки и т.н.) или със занятия, имащи отношение към мистиката, към тайните общества. За това е нужна поддръжката на благоприятни или добре разположени планети. Основно това е указание за посредствени, неудовлетворяващи човека успехи. Понякога е показател за усложнения на тежки отговорности и дългове.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply