АСЦ SR в Риби

АСЦ SR в Риби води със себе си нерешителност, отпадналост на духа или нещо подобно на фатализъм, което лишава човека от ясна перспектива и способност да доведе замисленото докрай. Обстоятелствата се оказват по-силни от неговата воля, в същото време ярко е изразена способността да се приспособява към тях. Това положение почти винаги сочи трудна година, но и в нея има своеобразен „пасивен шанс”, който не отстранява всички неприятности, но дава възможност да се избегне лошото. Такъв шанс се явява доброто положение на Юпитер.

Нека отбележим също, че ако ъглите на SR съвпадат с кардинални точки, то тази година ще бъде белязана с много важни събития.

Както и в радикалния хороскоп, знакът, включен (интерсептиран) в някой дом на SR, има голямо значение и често е опасен, но вместо с психологически синтез на рождената карта, в SR имаме работа с рязко изразено влияние на събитията. Дори при отсъствие на планета домовете, съдържащи в себе си интерсептирани знаци, силно ще се открояват в течение на годината. Така например включен Лъв в Х дом рядко е добро предзнаменование, а ако при това Слънцето е ранено, то последствията може да бъдат просто катастрофални (това се наблюдава в SR при влизане в затвора, плен, в карта на банкрут, загуба на положение, безработица). Вписан Телец в Х дом влияе негативно на стабилността на ситуацията, обостря проблемите, свързани с пари.

И обратно – интерсептиран Овен в I дом SR отслабва предизвикващия депресия АСЦ в Риби и съответства на човек, който се подчинява на обстоятелствата, но се бори докрай и прекрасно знае какво иска.

Значенията на позициите, разгледани в V глава, не е трудно да приемат окраската, която им дават зодиакалните знаци.

Ако АСЦ SR попада в VI или XII дом на радикса (а това, както беше казано по-горе, е лош показател за здравето на човека) и се заема от знака Телец, то при уточнението на указанията, произтичащи от налагането на домовете, може с увереност да се каже, че човек трябва да се опасява от болести, свързани със слуха или гърлото. Ако АСЦ в същата позиция се заема от знака Козирог – болест на кожата, и т.н. тежестта на заболяването зависи от показателите на SR.

Още един пример: XI дом SR попада в XII дом на радикса и се намира в знака Рак. Този знак ни дава основание да кажем, че неприятностите или клеветите, показани от дадената позиция, идват от жена, вероятно далечна роднина или приятелка, смятана за член на семейството. Ако конфигурацията се намира в знака Везни, става дума за жена, свързана повече със съпруга, отколкото със самия човек. В Близнаци това ще бъде жена, по-млада от самия човек; в Козирог става дума за по-възрастна жена.

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply